Ca Să Micşorăm Suferinţa şi Cruzimea

„Nu exista o diferenţă fundamentala intre om şi animalele superioare din punct de vedere al facultăţilor mentale… Animalele inferioare, ca şi omul, simt placere şi durere, fericire, suferinţa.”
Charles Darwin

În zilele noastre mulţi oameni se liniştesc cu ideea ca animalele sunt omorâte prin  metode „umane”. Însă, din păcate aceasta impresie nu are nimic comun cu realitatea… Majoritatea animalelor pentru abataj toată viaţa o petrec în captivitate şi sunt  nevoite sa ducă o existenta chinuitoare, ele apar în urma însămânţării  artificiale, sunt supuse castrării fără anestezie, sunt stimulate cu hormoni şi până la urmă în condiţii groaznice sunt duse la moarte. La abator, animalele sunt lovite cu ciocane uriaşe,  electrocutate, sau împuscate cu pistoale pneumatice, după ce sunt suspendate de  transportor şi în stare încă vie li se taie gâtul pentru a stoarce pielea.  De aceea ele mor din cauza pierderii de sânge. Convenţiile despre condiţiile de tratare a animalelor de casa nu se răspândesc asupra animalelor din zootehnie folosite pentru carne, care sunt omorâte în mod „sălbatic” la abator.

{youtube}FSJ0yIN-rJY{/youtube}

 

In numele eficienţei, animalele sunt despărţite imediat de mamele lor, forţate să crească, să produca oua sau lapte, in cantitaţi nenaturale, in condiţii nenaturale, hrănite cu cantitaţi imense de antibiotice şi hormoni, pentru ca să fie mai apoi măcelărite, in condiţii departe de cele decente si umane. Multe animale sunt atârnate cu capul in jos, tăiate sau curăţate, în timp ce sunt înca conştiente. Singura opţiune, pentru a preveni acte de o asemenea cruzime, este sa elimini produsele animale din dieta ta!

„Tu numai ce ai luat cina, şi cât de bine n-ar fi ascunsă casa de abator la o  distanţă de mile, pentru a ne proteja, există o complicatie.”   
Ralph Waldo  Emerson „Fate”, „The Conduct of Life”, 1860.

„Obiectivul nostru este de a ne elibera din această inchisoare lărgind cercul compasiunii, pentru a îmbrăţişa creaturile vii şi  toată natura în splendoarea sa.”
Albert Einstein, in scrisoarea sa din  1950, citata in „H. Eves Mathematical Adieu”, 1977.  

Peter Singer, filozoful universitatii din Prinston si autorul „Animal Liberation” spune:

„Toate argumentele demonstreaza ca superioritatea  omului nu poate zdruncina aceasta constatare: in suferinţa, animalele ne sunt  egale.”

Pentru orice individ trebuie sa conteze gradul de suferinta si nu specia  acelui ce sufera.     

„Animalele traiesc din motivele lor proprii. Ele n-au fost create pentru oameni, precum nici oamenii negri n-au fost creati pentru cei albi, sau femeile pentru bărbaţi.”

Animalele in casele de abator pot mirosi, auzi si chiar des vedea macelarirea celor dinaintea lor. Din cauza împotrivirii animalelor, lucrătorii care trebuie sa menţină mişcarea rapidă a liniilor, deseori sunt nerăbdători fată de animale. O investigare sub acoperire, din 1998, petrecuta la o ferma-fabrica de porci, a  descoperit pe lucratori batând cu bâte o scroafă rănită, încercând să o omoare aruncandu-i de mai multe ori un bloc de ciment peste cap, iar apoi jupuind-o de vie.
O mulţime de scroafe îşi petrec viaţa in grajduri pentru purceluşi, unde nici nu pot să se întoarcă.