Ca să ajungă mâncare la toţi

Carnea este produsul pe care il folosesc minoritatea pe baza majorităţii. Pentru a obţine carne, cerealele care ar putea fi folosite pentru alimentaţia oamenilor, sunt date animalelor. Conform datelor Ministerului agriculturii SUA, mai multe de 90% din toate cerealele produse în America, sunt folosite pentru hrănirea animalelor şi păsărilor.

Este nevoie de 16 kilograme de proteine vegetale pentru a produce 1 kilogram de proteine animale! A produce un kilogram de carne necesita 7 kilograme de cereale si 7,000 kilograme de apa, pentru producerea cerealelor. Nu este nici economic, si nici logic, sa hranesti animalele cu majoritatea hranei, mai ales in conditiile in care jumatate din populatia globului sufera de foamete. In tarile mediu dezvoltate, omul consuma in mediu aproximativ 200 kg de granuloase pe an. In europa si SUA, consumul este de 1000 kg pe an din care 90% merge la hranirea animalelor.

Astfel de date arata ca problema foamei este creata artificial. Astazi in lume se produce mult mai multa mincare decit este nevoie pentru a hrani toata populatia, dar ea este risipita fara sens.

Dacă s-ar micsora producerea carnii cu doar 10%, aceasta ar elibera cantitatea de griu suficienta pentru a hrani 60 mln oameni. Alt pret platit pentru producerea carnii este poluarea mediului inconjurator. Scurgerea apelor de canalizare si aruncarea deseurilor de la combinatele de carne polueaza riurile si lacurile mai mult decit canalizarile din orase.

Pentru a creste un kg de griu este nevoie de aproximativ 60 litri de apa, dar pentru a produce 1 kg de carne se consuma de la 1250 pina la 3000 de litri.