Nu este consumul cărnii o parte a moştenirii noastre culturale?

Da,este. Dacă luăm ca exemplu Statele Unite, pregătirea curcanului este o parte tradiţională a celebrării sărbătorii de Ziua Recunostintei (Thanksgiving), iar mulţi dintre eroii culturali americani au fost vânători. Alte culturi au exemple asemănătoare.

Cu toate că, nu de toată moştenirea culturală pe care o avem ne putem mândri. Să mai luăm odată exemplul Statelor Unite, George Washington şi mulţi dintre părinţii fondatori au avut sclavi. Comerţul cu sclavi, maltratarea aborigenilor indieni, lagărele de concentrare a japonezilor din America din timpul Celui de-al Doilea Război Mondial şi McCarthyismul din timpul Războiului Rece, toate acestea sunt componente ale moştenirii culturale americane.

În opinia mea, un punct forte din cultura americană este că noi recunoaştem prompt greşelile pe care le-am făcut în trecut. În şcolile noastre, noi îi învăţăm pe copii noştri despre cele mai întunecate perioade din istoria noastră, fără ezitări şi fără a le găsi îndreptăţire.

Când generaţiile următoare vor evoca perioada în care trăim noi, faptul că noi odată mâncam carne va fi pur şi simplu unul dintre aspectele moştenirii culturale cu care nu ne putem mândri. Iar în special, felul în care Statele Unite creşte în prezent animalele pentru alimentaţie nu va fi privit ca unul dintre capitolele întunecate din istoria americană, ci din istoria întregii lumi.