Oare nu este vânatul cerbilor de către oameni necesar pentru prevenirea suprapopulării lor?

În multe cazuri , când oamenii pretind că există suprapopulare printre cerbi, ceea ce de fapt conduce la ideea că unii localnici sunt nemulţumiţi că cerbii mănâncă flori pe propriul lor gazon, când în realitate nu există nici o problemă a suprapopulării – cu excepţia unei supraaglomerări a oamenilor.

Cu toate acestea, există câteva cazuri unde într-adevăr există o serioasă problemă a suprapopulării printre cerbi. Unele comunităţi au rezolvat cu succes această situaţie prin intermediul unor programe de sterilizare a cerbilor. Problema principală în acest sens o constituie faptul că aceasta (sterilizarea) costă între 200 şi 300 de dolari pe un singur cerb, şi majoritatea comunităţilor nu sunt înclinate să achite acest cost.

De fapt, noi ar fi trebuit să realizăm că cea mai suprapopulată specie pe această planetă suntem noi oamenii, şi nici o altă specie nu influinţează atît de negativ mediul înconjurător aşa cum o facem noi. Oricum, în general noi nu considerăm a fi o soluţie etic acceptabilă să nimicim excesul de populaţie umană. Noi încercăm să rezolvăm problema propriei noaste supraaglomerări prin reducerea ratei natalităţii, şi nu mortalităţii. La fel, eu consider că aceasta este de asemeni o soluţie etic preferabilă pentru combaterea suprapopulării printre cerbi.

 

În continuare consultă întrebările :

* Nu este consumul cărnii parte a moştenirii noastre culturale ?

* Este oare nedrept şi insultător să comparăm uciderea unei fiinţe omeneşti cu omorul animalelor ?

* Nu ar trebui ca noi să ne concentrăm asupra rezolvării problemelor amenilor înainte de a ne face griji în privinţa animalelor ?

* Dacă fiecare devine vegetarian , atunci ce vom face noi cu toate fermele de animale ?