Nu sunt animalele ucise şi în timpul recoltei şi a construcţiei drumurilor?

Da. Nu pretind la o puritate etică. Sunt deplin conştient că guzganii, şarpii şi multe alte animale sunt omorâte în timpul strângerii recoltei sau a semănării plantelor pentru dieta mea vegană. Sunt de asemenea conştient că eu contribui la degradarea mediului de fiecare dată când îmi conduc maşina. Mâncând produse vegetariene nu optez pentru puritatea personală, care este un ţel de neatins. O fac pentru a reduce suferinţa animalelor.

Când societatea noastră va lua în serios conceptul despre dreptul animalelor, noi vom trebui să reformăm modul în care recoltăm semănăturile şi construim drumurile, astfel încât să încercăm să reducem numărul de animale omorâte. Oricum, aceasta nu se va întâmpla atâta timp cât societatea noastră continuă să vadă în animale numai o sursă de alimentaţie. Îmi dau seama că, într-un mod, eu contribui la moartea animalelor doar interacţionând cu societatea. Totuşi, eu cred că retragerea din societate va fi mai dăunătoare, pentru că eu voi pierde posibilitatea de a-i influenţa şi a-i încuraja pe alţii să devina vegetarieni.

Deşi animalele sunt ucise în timpul cultivării plantelor pentru dietele vegetariene şi vegane, trebuie subliniat faptul că mult mai multe animale sunt ucise în timpul cultivării plantelor pentru o dietă pe bază de carne. Acest fapt se datorează necesităţii de a hrăni animalele domestice cu verdeaţă şi numai o mică parte din mâncarea pe care o consumă animalele este transformată în carne pentru alimentaţia umană. Cu mult mai puţine animale ar pieri în timpul cultivării plantelor dacă oamenii ar consuma aceste produse direct, în loc să hrănească animalele domestice.

În cele din urmă, indiferent de cât de mult ne străduim să evităm acest fapt, întotdeauna vor exista animale care vor fi omorâte în accidente în contextul evenimentelor din viaţa umană. E identic cu faptul că, indiferent de cât de mult nu ne străduim, întotdeauna vor exista jertfe umane în accidentele rutiere. Cu toate acestea, faptul că am putea să lovim pe cineva cu maşina nu presupune că e în regulă să o facem intenţionat.