Cum rămâne cu situaţiile în care oamenii au nevoie să mănânce carne pentru a supravieţui?

Această situaţie există pentru popoarele care efectiv nu au contact cu lumea industrializată şi care trăiesc într-o zonă geografică unde vegetaţia locală nu le permite o dietă vegetariană.

Eu cred că cauza din care nu-i greşit pentru aşa animale ca leii să mănânce carne sunt două condiţii care sunt satisfăcute simultan. Aceste condiţii sunt că leii de la natură au nevoie de carne pentru supravieţuire, şi că echilibrul ecologic din areal depinde de vânatul leilor.

Dacă aceste două condiţii sunt la fel de comune pentru oameni, cum sunt in câteva popoare neindustrializate, atunci eu cred că aceşti oameni sunt etic justificaţi în vânătoare ca şi leii. Deci eu cred că consumul cărnii este etic permis în câteva situaţii ipotetice.

Eu de asemenea cred că canibalismul este permis etic in câteva situaţii ipotetice. De exemplu, să presupunem că un grup de oameni au naufragiat pe o insulă pustie, ei vor muri înainte ca să fie salvaţi dacă nu se vor mânca unul pe altul. În acest scenariu ipotetic, eu cred că canibalismul este etic permis.

Oricum, faptul că consumul cărnii este etic permis în câteva scenarii ipotetice n-ar trebui să fie un scuză pentru noi, atunci când condiţiile din aceste scenarii în mod evident nu se aplică nouă.

Deşi următorul fapt este evident, mă simt obligat să accentuez că răspunsul meu la această întrebare este opinia mea personală (ca şi alte răspunsuri la multe alte întrebări) şi ea nu neapărat reprezintă opinia altor apărători ai drepturilor animalelor.