Îţi vei salva mai degrabă copilul, sau cîinele tău?

Este adevărat că majoritatea oamenilor şi-ar fi salvat copilul dintr-o clădire în flăcări înainte ca ei să salveze un câine. Majoritatea oamenilor de asemenea şi-ar fi salvat propriul copil mai înainte ca să salveze copilul unui străin. Aceste acţiuni nu sunt neapărat imorale. Oricum, aceasta nu înseamnă că se admite efectuarea unor experienţe pe copiii altor oameni pentru ca să găseşti un mijloc de tratament pentru copilul tău.

Lucrul cel mai important de reţinut este că în multe cazuri, există metode alternative de efectuare a cercetărilor medicale fără a testa pe animale, şi mai ales că animalele folosite în aceste experimente deseori suferă o soartă mult mai straşnică decît moartea. De exemplu, o practică obişnuită a celor care folosesc cîinii în cercetările lor este de a lichida coardele vocale ale cîinilor pentru ca cercetătorii să nu fie deranjaţi de schelălăitul acestora.

Oricum, fără a ţine cont de ce noi credem despre cele mai controversate aspecte ale drepturilor animalelor, aşa ca experimentele medicale pe animale, noi ar fi trebuit să ţinem minte că vegetarianismul nu este un caz de alegere între a-ţi salva copilul sau cîinele tău.

 

În continuare consultă întrebările:

* Care sunt alternativele efectuării testelor pe animale ?

* Se abţin susţinătorii drepturior animalelor de la utilizarea drogurilor care salvează viaţa , care au fost elaborate în urma experimentării pe animale?

* Există legi care reglează folosirea animalelor în laboratoare?

* Ce ar fi dacă remediul de tratament al cancerului ar putea fi produs de un presupus experiment doar pe un singur animal ?

* Nu este oare insultător de a compara fiinţele umane cu animalele ?

* Nu sunt animalele de asemeni nimicite în timpul recoltării gramineelor şi contrucţiei drumurilor ?

* Prin ce se diferenţiază efectuarea experimentelor pe animale de alte situaţii cînd oamenii omoară animalele pentru supravieţuire?